Körömvirágos krém propolisszal és kollagénnel
Körömvirágos krém és körömvirágos krém között nagyon nagy különbségek vannak. Néhányan úgy gondolják, hogy csak maga a növény a lényeg. Azonban nem mindegy, hogy a kompozíció milyen hordozóanyagra épül, illetve milyen egyéb hatóanyagokat tartalmaz. Az ipari krémek alapja leggyakrabban vazelin, vagy petrolatum, esetleg paraffin olaj. És az ember lánya máris azt veszi észre, hogy a krém megül a bőrön, mintha egy filmréteget képezne, nem szívódik fel rendesen.
A kőolajszármazékos krémek alapvető tulajdonsága, hogy egy vízzáró réteget képeznek a bőrön (mint a cipőbox a csizmán), és nem engedik a bőrt lélegezni. Ezért aztán hosszú távon inkább szárítanak, mint táplálnak. Pergamenszerűen hámlóvá, taplószerűen keménnyé teszik a bőrt, ami aztán húzódik, feszül, viszket.

Mivel én magamnak keverem a kozmetikumaimat, megtehetem, hogy picit drágább, de megbízható alapanyagokat használjak.
A körömvirágos krém alapja repceolaj, amiben előzőleg körömvirág ázott, és a vizes fázisa is tömény körömvirág párlat. Ezen kívül shea vajat, méhviaszt, propoliszt és kollagént is tettem bele, hogy a maximális ápolást adjam a bőrnek.
Adtam néhány takarítónőnek is belőle, mert mindig kisebesedik a kezük a rengeteg vegyszertől. Ez a krém gyorsan regenerálja az irritált bőrt. Irodista ismerőseim pedig azért szeretik, mert gyorsan felszívódik és nem hagy zsíros foltokat.

A körömvirág hidratáló, fertőtlenítő és sebgyógyító hatásáról ismert. Csillapítja a vérzést, elősegíti a hegesedést, megakadályozza a fertőzést, a gyulladást és a sérült részek megdagadását. Rekord idő alatt mulasztja el a legcsúnyább operáció utáni hegeket. Halványítja a májfoltokat.

A shea vaj fitoszterolokban, polifenolokban és zsírsavakban gazdag. Védi, táplálja, puhítja a bőrt. Segíti a felhámképződést, ezáltal sebgyógyító hatású.

A repceolaj: védi a bőrt a környezet káros hatásai ellen, és nyugtató hatása miatt is érdemes alkalmazni. Emellett magas E-vitamin-tartalmának köszönhetően lassítja a bőr öregedését és a ráncok kialakulását. e, hanem a szépségápolásban is hasznos kellék lehet. Az olaj használatával serken a vérkeringés, így a bőr szép marad, és nem jelennek meg a szarkalábak és egyéb öregedési jelek.

A méhviasz szerkezetjavító és rugalmasító hatással rendelkezik, segít a bőr nedvességtartalmának megtartásában. Bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő, baktériumölő, bőrpuhító, bőrfeszesítő, sejtregeneráló, vérbőségfokozó, sebgyógyító. Védelmet biztosít a káros UV-sugárzással szemben.

A geránium-olaj harmonizál, helyreállítja a kibillent folyamatokat. Javítja a vér- és
nyirokkeringést, csökkenti a váladékok pangását és az ödémát. Fényt és fiatalos jelleget ad a bőrnek. Enyhíti a szorongást, jókedvre hangol.

A levendula olaja megnyugtatja a bőrt és az idegrendszert, segíti a bőrhibák gyógyulását, serkenti a bőr anyagcsere folyamatait, erősíti, támogatja a sejtek megújulását, regenerálódását. Fertőzésgátló, gyulladáscsökkentő és gombaellenes hatású. Segítségével gyorsabban megújulnak a szövetek.

A petit grain olaj fertőtlenítő, bőrnyugtató, bőrregeneráló hatású, segíti a sebek hámosodását, csökkenti a pattanások kialakulásának esélyét.

A kakukkfű illóolaj gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő hatású. Élénkít, fokozza a vérkeringést, ezáltal a petyhüdt bőr anyagcseréjét is javítja.



A propolisz legértékesebb összetevői elsősorban a flavonoidok, másodsorban az illóolajok. Ezek után következnek a kalkonok, dihidrokalkonok, a katehinek, a vitaminok (B1-, B2-, B6-, C-, E-vitamin), aminosavak, cserzőanyagok, festékek és az ásványi elemek.  A propolisz természetesen arra a legjobb, amire a méhek is használják: fertőtlenítésre és konzerválásra.A feldolgozott propolisz vírus-, baktérium- és gombaellenes hatású, megvédi a fertőzésektől az ember, az állatok és a növények sérüléseit. A propolisz rendszeres fogyasztásával magas szinten tarthatjuk ellanállóképességünket. Egyes hatóanyagainak köszönhetően elősegíti a lágy szövetek, sőt a csont és a porc regenerálódását. Más összetevői növelik az erek rugalmasságát. Elősegíti a bőr, a köröm és a haj növekedését.

A kollagén erőt és rugalmasságot biztosít a szöveteknek, segíti az elhalt bőrsejtek cserélődését. Javítja a bőr egészségét és rugalmasságát, lassítja az öregedési folyamatokat és a ráncok képződését, gátolja a kiszáradást.








A krém összetevői: körömvirág repceolajos- és vizes kivonata, növényi kollagén, napraforgó lecitin, shea vaj, méhviasz, propolisz tinktúra, glicerin és karbamid (vízmegkötő), tejsav, biokozmetikai tartósító, illóolajok (petit grain, levendula, geránium, kakukkfű). Zsírfázis: 28 %.



0 Responses

Megjegyzés küldése