Lenmagzselés krém
Ekcémára, pattanásokra, gyulladásokra, irritált, sebes bőrök nyugtatására, égési sérülésekre

Összetevők: lenmag-, mandula-, dió- és földimogyoró olaj, kakaóvaj, shea vaj, lenmagzselé, diólevél-, orbáncfű-, zsálya- és lósóska kivonat, glicerin és karbamid, (felületi és mélyszöveti vízmegkötő), napraforgó lecitin, tejsav, biokozmetikai tartósító, nyugtató illóolajok (borsmenta, teafa, grapefruit, levendula).

A diólevél gyógyászati felhasználása elsősorban a csersavon alapszik: összehúzza a bőrt és a nyálkahártyát, gyulladáscsökkentő és antiszeptikus hatású. A kivonatot kiütések, ekcéma, fekélyek vagy pattanások kezelésére alkalmazzuk. Viszonylag magas a C-vitamin tartalma, flavonoidokat, fenolsavat és illóolajokat is tartalmaz, így elpusztíthatja a gombákat és a baktériumokat.

Az orbáncfű-kivonat hatásos sebek, zúzódások kezelésében fertőtlenítő, összehúzó, gyulladáscsökkentő, , bőrnyugtató hatása révén. A népi gyógyászat narancsbőrre, műtéti hegek gyógyítására, enyhe bőrégések kezelésére is ajánlja. Rosaceára, pikkelysömörre, ekcémára, a bőr gyulladásos betegségeire is alkalmazhatjuk. 

A zsálya kivonata illóolaj- és cseranyag-tartalmánál fogva fertőtlenítő, baktériumölő, gyulladásgátló hatású. Vértisztító hatása miatt nehezen gyógyuló sebeket, aranyeres bántalmakat is kezelhetünk vele. Jótékonyan hat pikkelysömörre, az égési seb is gyorsabban gyógyul, csökken a viszkető, égető érzés általa. Fiatalosan tartja a bőrt, szabályozza a faggyúkiválasztást, így csökkentve a pattanások kialakulását.

A lósóskában található rumicin fertőtlenítő hatású, így a kivonat kezeli a különféle bőrgyulladásokat, csillapítja az égések tüneteit, hozzájárul az ekcéma és a pikkelysömör gyógyulásához, elhalványítja a zavaró foltokat. Jól használható csaláncsípésre, kelések kezelésére, viszketésre, rovarcsípésekre, valamint pattanásos és gyulladt bőrre is remek természetes gyógyír. 

A lenmagzselé puhává, selymessé, rugalmassá és elasztikussá teszi a bőrt, feltölti élettel a szöveteket, enyhíti a ráncokat és a viszketést, csökkenti a gyulladásokat, segíti a sebgyógyulást.

A lenmagolaj zsírsavjai, ásványi anyagai és vitaminjai támogatják a bőr egészségét és szépségét. Hatékony a megereszkedett bőr megszépítésére. Alkalmazható herpeszek, gyulladások, sebek és pattanások kezelésére is.

A dióolaj B-, és E vitamint, illetve omega 3 telítetlen zsír-savat tartalmaz. Kiválóan regenerálja az ekcémás, száraz, hámló bőrt, gyógyítja a pikkelysömört, valamint pótolja a bőrből hiányzó vitaminokat. antioxidánsokat, lassítja az öregedési folyamatot.

A mandulaolaj extra hidratáló és csodálatos megújító erővel hat a kötőszövetre, szépíti a bőrt. Gazdag hatóanyag tartalmánál fogva specialistája a száraz, repedezett, érzékeny bőrnek, eredményesen kezeli a bőrviszketést.

A földimogyoró olaj E-vitaminban rendkívül gazdag. Erősíti a bőrt, ami puhább és rugalmasabb lesz. Enyhíti a bőr szárazságát, visszaadja rugalmasságát, ekcémás és más bőrproblémák kezelésében hatékony. 

A borsmenta illóolaj szabályozza a túlzott faggyúkiválasztást, így megakadályozza, hogy a pórusok eltömődjenek és pattanások alakuljanak ki. Élénkít, ragyogóvá teszi a fakó bőrt, hűsíti, nyugtatja az irritáció tüneteit.

A teafa illóolaj általános fertőtlenítőszer, elpusztítja a bak- tériumokat, a gombákat és a vírusokat is. Oldja a nyálkát, kihajtja a váladékokat Fekélyek, gyulladások gyógyszere, bőrbetegségekre, leégésre, pattanásokra, vágásokra, rovarcsípésre, pikkelysömörre is alkalmazható.


1 Response
  1. Unknown Says:

    Sziasztok! 16 éves fiú unokám használja,akinek többszöri kozmetikai kezelés sem segített,nagyon csúnya pattanásain.A lenmagzselés krémmel 3 hónap után nagyon szépen letisztult.Ajándék nélkül is köszönöm,és ajánlom a serdülö kori börpoblémákra.


Megjegyzés küldése