Happy Turmix - az emésztőrendszer támogatására
Már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy hogyan lehet a gyógynövényeket elfogadhatóvá tenni a gyermekek és a férfiak számára. Van ugyanis olyan, amelyik önmagában nem annyira finom, viszont a gyógyhatása miatt érdemes fogyasztani.
Egy ideje kísérletezgetek már a gyümölcsök és a gyógynövények kombinálásával.

Most egy olyan turmixot mutatok, ami az emésztést segíti, és ráadásul nagyon finom, így gyermekekkel is itatható.
Alapja az őszibarack, amihez korpafű teát készítettem, illetve mézet és egy kis mentaszörpöt adagoltam. Most itt a szezon, én is tárazom az őszibarackot, hogy ősszel és télen legyen majd koktélalapunk.

Az őszibarack magas víztartalma miatt a dehidratált szervezetnek nagyon jó. Rendszeres fogyasztásával sokkal üdébbnek, frissebbnek érezhetjük magunkat. Szabályozza a vérnyomást, enyhíti a székrekedést, kipucolja a méreganyagokat a vastagbélből. Tisztító hatása miatt különösen ajánlott azoknak, akik sokat ülnek számítógép előtt, mert segít kompenzálni a sugárzás okozta szennyeződéseket.

A korpafű kiválóan oldja a simaizmok görcseit, ellazítja a stresszes, feszült emésztőrendszert, így segíti az emésztést és a tisztulási folyamatokat. Sebek ellen is hatékony, így akár kezdődő bélfekélyek esetén is segítség lehet.

A menta hatékony görcsoldó, emésztésjavító, baktériumölő, kiválóan enyhíti az epe feszültségét is.





Ha nincs mentaszörpöd, a mentatea is jó a turmixhoz. Én lekvár formában rakom el, de a befőttet is lehet majd turmixolni a tél folyamán. Ebben az esetben kevesebb méz is elegendő majd. Kísérletezz bátran az ízekkel!
A korpafüvet bioboltban veszem, mert idehaza nem terem.

Az őszibarack vízhiányos bőrre is nagyon jó, készíts belőle mézzel arcpakolást!
0 Responses

Megjegyzés küldése