Homoktövises arcápoló fényvédővel
25%-os alacsony zsírfázissal; normál-, zsíros- és sebes-pattanásos bőrre is


A homoktövis hámosító és gyulladáscsökkentő hatása miatt segíti a sebgyógyulást, a bőrbetegségek gyógyulását. Nehezen gyógyuló fekélyek, égési- és sugásérülések, sérült nyálkahártyák kezelésére használják. Jótékonyan hat a szá-raz, repedezett bőrre, véd a káros UV-sugárzástól.
Kiemelkedő a C-vitamin tartalma, van benne A-vitamin, almasav, zsíros olajak, flavonoidok, szénhidrátok, fehér-jék, szerves savak, aminosavak, béta-karotin, F-, E-, és B-vitamin, valamint kalcium, magnézium és cink is.

A körömvirág hidratáló, fertőtlenítő és sebgyógyító hatá-sáról ismert. Csillapítja a vérzést, elősegíti a hegesedést, megakadályozza a fertőzést, a gyulladást és a sérült részek megdagadását. Enyhíti a májfoltos tüneteket.

A réti legyezőfű cseranyagai elősegítik az összehúzódást és a sebgyógyulást. Hatóanyaga a szalicilsav, ami enyhe hámlasztó tulajdonsága révén halványítja a pigmentfoltokat.

A népi gyógyászatban régóta használt mezei zsurló kovasavtartalmának köszönhetően szarukoptató, össze-húzó, lágyító, flavonoidjai révén regeneráló hatású.. Bőr- és körömágy-gyulladások, szőrtüszőgyulladás esetén is jó szolgálatot tesz. 

A természetes penicillin hírében álló izlandi zuzmó nagy mennyiségű szénhidrátot, ásványi sót, nyugtató- és immunerősítő hatású nyálkaanyagot tartalmaz. Bármilyen gyulladásos folyamat esetén kiváló.

Külsőleg a pemetefű a fekélyek, a gennyes vagy rosszul gyógyuló sebek kezelésére alkalmas. Minden száraz és nedvedző bőrbetegségre és sebre alkalmazhatjuk.

A cickafarkfű gyulladáscsökkentő, vérzéscsökkentő, hámosító. Élénkíti a keringést, erősíti a vénák falát. Segítség lehet sebek, felrepedezett bőr esetén is. 

A kakaóvaj eltünteti a striákat, kezeli a repedezett bőrt és ajkakat, megszünteti a bőr égő- és viszkető érzését.. Főleg hidratáló és napvédő hatása miatt népszerű. Segít megőrizni bőrünk rugalmasságát, eltünteti a kisebb irritációkat, hegeket is.

A szőlőmagolaj a bőr simaságát, rugalmasságát biztosítja, megelőzi korai öregedését, a kollagén-termelődést támogatja, a petyhüdt bőr állapotát javítja. Segít a megrepedt hajszálerek regenerálásában, ezáltal javítja a keringést.

A szezámolaj kiváló bőrvédő és ápoló: hidratál, véd a nap káros sugaraitól, antibakteriális hatású, valamint lassítja a hámszövetek öregedését. Bővelkedik omega-3 és omega-6  zsírsavakban, A-, E-, B1-, B2- és B3-vitaminban, magnéziumban, foszforban és vasban. Hatékony fertőtlenítő, vírus-, baktérium- és gombaölő.

A sárgabarackmag-olaj A -és C-vitamin tartalma igen magas, telítetlen zsírsavakban gazdag, természetes módon regenerálja a bőrt és a kötőszöveteket, kisimítja és táplálja a bőrt, ami selymesen simává válik. Erős kondicionáló, bőrlágyító hatása van.

A kókuszolaj regenerál, puhává teszi a bőrfelszínt, megköti az öregedési folyamatokat beindító szabad gyököket. Jelentős a baktérium- és gombaölő hatása; fertőzéseket is gyógyít, mert nemcsak a szövet megújulását segíti, de védőréteget is képez a bőrön.

A méhviasz bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő, baktériumölő, bőrpuhító, bőrfeszesítő, sejtregeneráló, vérbőségfokozó, sebgyógyító. Védelmet biztosít a káros UV-sugárzással szemben.

Összetevők: szezám-, szőlőmag-, sárgabarackmag-olaj, kókuszvaj, kakaóvaj, méhviasz, gyógynövények (körömvirág, zsurló, réti legyezőfű, cickafark, pemetefű, izlandi zuzmó), homoktövis préselt leve, glicerin, karbamid, cink-oxid (fényvédő, hámosító), illóolajok (grapefruit, szantál, levendula, petit grain, kajeput), növényi emulgeátor (napraforgó lecitin), biokozmetikai tartósító (benzoésav).



0 Responses

Megjegyzés küldése